Hyundai Elantra While not much larger than the accent, the Elantra offers similar room, but a sportier look and feel, as well as more power.

Another transmission problem

  #21  
Old 11-11-2011, 09:55 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Northwest Florida
Posts: 15
Default

Glad to hear the good news!
 
  #22  
Old 11-23-2011, 12:53 PM
Junior Member
Join Date: Oct 2011
Location: USA
Posts: 23
Default

The car still runs pretty good for having 205,000 miles on it. It still has the small hesitation between gears 3 and 4. It gets up to 3500rpm then shifts.
Thanks again. Happy Holidays.
 
  #23  
Old 12-16-2011, 01:36 PM
Junior Member
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Default

Maybe ya'll could help.

2004 Elantra 115K miles

The other day I was out of town and was leaving to come home. I put the car in reverse and heard a "clunk" sound and the CEL came on. I drove to a gas station where I filled up and checked the oil and transmission fluid. All were good. I came home. I went to Advance Auto and got the CEL checked. It gave a P0750 and another code..don't have that one right now. Cleared the code and drove around that day. Everything was good. Transmission shifted ok, no weird noises.
It is my mother-in-laws car now, and the clunk noise happened to her the next day. I believe it is stuck in the 3rd gear fail safe also.
Code P0750 gives 3 possible solutions: Trans Solenoid, Wire harness, or TCM.

How can I tell which it is? The shotgun approach is way too expensive. I've also learned that there are 5 solenoids in the transmission.

And then some people suggest it a speed sensor...although I'm leaning toward the Trans solenoid from everything I've been reading /researching.

Hon-day04
 
  #24  
Old 12-16-2011, 10:25 PM
Junior Member
Join Date: Mar 2009
Location: Gainesville Florida
Posts: 28
Default

Originally Posted by Hon-day04 View Post
Maybe ya'll could help.

2004 Elantra 115K miles

The other day I was out of town and was leaving to come home. I put the car in reverse and heard a "clunk" sound and the CEL came on. I drove to a gas station where I filled up and checked the oil and transmission fluid. All were good. I came home. I went to Advance Auto and got the CEL checked. It gave a P0750 and another code..don't have that one right now. Cleared the code and drove around that day. Everything was good. Transmission shifted ok, no weird noises.
It is my mother-in-laws car now, and the clunk noise happened to her the next day. I believe it is stuck in the 3rd gear fail safe also.
Code P0750 gives 3 possible solutions: Trans Solenoid, Wire harness, or TCM.

How can I tell which it is? The shotgun approach is way too expensive. I've also learned that there are 5 solenoids in the transmission.

And then some people suggest it a speed sensor...although I'm leaning toward the Trans solenoid from everything I've been reading /researching.

Hon-day04
Just Emailed you the TSB you asked for.
Jasen
 
  #25  
Old 03-14-2012, 10:50 AM
Junior Member
Join Date: Oct 2011
Location: USA
Posts: 23
Default

I had to break down and replace the transmission. It has given my car new life. 209,500 miles on it. It rides like new.
 
  #26  
Old 04-17-2012, 07:43 PM
Junior Member
Join Date: Apr 2012
Posts: 8
Default

I know this is an old thread but im trying anything and everything to get answers. Here is a thread i just posted about my 2000 Elantra. Hope someone can help

https://www.hyundaiforum.com/forum/h...548/#post42775
 
  #27  
Old 06-23-2012, 10:21 AM
Junior Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Default

2002 Accent 155 000 km


I drove and heard a "clunk" sound and the CEL came on. It gave a P0750 fault(Solenoid problem).When cleaned the code everything was good for the day,and the next morning "clunk" sound and the CEL came on again.
The problem seems same like those on Hon-day04

Could i ask for some help. Thank you!
 
  #28  
Old 10-25-2013, 11:49 PM
Junior Member
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Default Hey hytech

Originally Posted by Hytech View Post
Yes it is on top of the valve body. PM me your email address and I'll send you a .pdf file with a step by step diagnosis and repair.
Hey, any chance you can send me that PDF...I have a 2004...same issues.. Stuck in third...
 
  #29  
Old 03-29-2016, 11:54 AM
Junior Member
Join Date: Mar 2016
Posts: 1
Default

im having a similar issue, it happened about 6 months ago where i was on the freeway and the car downshifted harshly to third and was stuck in limp mode (would not shift). i shut the car off and then restarted it and it functioned properly after that. the problem did come back the very next time i drove it. i changed out the transmission fluid and filter and replaced the input speed sensor. the problem seemed to have went away for 6-7 months and after about 8-10k miles it happened again with the same codes..p0700 and p0755. and this isn't something that is happening everytime i drive the car its intermittently .could this be a bad ground or do you think its the b solenoid.

2007 elantra with 90k
 

Last edited by earnhardtfam77; 03-29-2016 at 12:22 PM.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dwalker50
Hyundai Accent
9
04-29-2014 05:38 PM
dwalker50
Hyundai Accent
1
01-16-2011 05:09 PM
03BlackonBlack
Hyundai Tiburon
13
12-31-2008 03:28 PM
taurusdad
Hyundai Accent
2
02-20-2008 09:03 PM
GAVSKI
New Member Area
1
12-07-2005 03:26 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Another transmission problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.